YEMEKLER
-
Yumurta Kroketi
Yumurta Benyesi
Yoğurtlu Yumurta Salatası
Yoğurt Soslu Ispanaklı Çılbır
Sebzeli Omlet
Sahanda Yumurta
Pirinçli Omlet
Peynirli Omlet
Pazılı Makarnalı Omlet
Mısırlı Omlet
Menemen
Krem Blue
Güveçte Yumurta
Fırında Soğanlı Yumurta
Fırında Pazılı Omlet
Çiftlik Omlet
Çılbır
 
 FAYDALI BİLGİLER
-

Kalori Cetveli

Ölçüler

 

 Fırında Soğanlı Yumurta  (6 Kişilik)
Malzemeler
6 Yumurta
2 Su Bardağı Süt
1.5 Kahve Fincanı Tereyağı
1 Yemek Kaşığı Un
2 Yemek Kaşığı Krema
2 Soğan
Tuz, Karabiber
Toz Müskat
Yemeğin Tarifi

Yumurtaları soğuk su dolu derin bir kaba yerleştirip katı şekilde pişirin.
Tavada 2 yemek kaşığı tereyağını eritip unu ekleyerek kısık ateşte çevirin. Sütü yavaş yavaş ve devamlı karıştırarak ilave edin. Pütürsüz bir beşamel sos elde edinceye kadar, sürekli karıştırarak 10 dakika pişirin. Tuz, karabiber ve müskat ekleyip ateşten alın.
Yumurtaları soğutup kabuklarını soyun ve yuvarlak dilimleyin. Soğanları ince halkalar şeklinde kesin. Kalan tereyağını eritip soğanları pembeleştirin. Hazırladığınız beşamel sosu ekleyin. İçine yumurta dilimleri ilave edin.
Yayvan bir fırın kalıbını yağlayın. Yumurta dilimlerini soslu olarak fırın kalıbına dizin. Kalan sosu üzerine dökün. Önceden kızdırılmış orta ısılı fırında 6 dakika kızartın.
Not: Müskat, diğer adıyla hint cevizi, toz veya tane olarak satılır. Tane satın alırsanız kabuğunu ince bir rende ile rendeleyebilirsiniz. Toz olarak almanız aroma açısından daha etkilidir.