YEMEKLER
-
Yumurta Kroketi
Yumurta Benyesi
Yoğurtlu Yumurta Salatası
Yoğurt Soslu Ispanaklı Çılbır
Sebzeli Omlet
Sahanda Yumurta
Pirinçli Omlet
Peynirli Omlet
Pazılı Makarnalı Omlet
Mısırlı Omlet
Menemen
Krem Blue
Güveçte Yumurta
Fırında Soğanlı Yumurta
Fırında Pazılı Omlet
Çiftlik Omlet
Çılbır
 
 FAYDALI BİLGİLER
-

Kalori Cetveli

Ölçüler

 

 Çiftlik Omlet  (4 Kişilik)
Malzemeler
10 Yumurta
2 Orta Boy Patates
1 Demet Maydanoz
1 Demet Taze Soğan
4 Dilim Jambon (veya füme et, salam)
4 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
Tuz , Karabiber
Yemeğin Tarifi

Patateslerin kabuklarını soyun. 5 dakika tuzlu suda bekleterek süzün ve ufak küpler halinde kesin. Maydanoz ve taze soğanların yeşil yapraklarını çok ince kıyın. Jambonu iri kibrit şeklinde doğrayın.
Tavada kızdırılmış sıvıyağda önce patatesleri hafifçe pembeleştirin. Jambonları ve taze soğanı ekleyip 1-2 dakika çevirin.
Geniş bir tavada tereyağını eritin. Bir kasede yumurtaları hafifçe çırpıp tuz, biber ve kavrulan malzemeyi ekleyin. Omlet malzemesini kızdırılmış tereyağına ilave edip kısık ateşte en az 8-10 dakika pişirin. Omletin her tarafı pişince düz tabak yardımıyle diğer tarafını çevirin. Üzerine kıyılmış maydanoz ve yeşil soğan serperek sıcak olarak servis yapın.