YEMEKLER
-
Yumurta Kroketi
Yumurta Benyesi
Yoğurtlu Yumurta Salatası
Yoğurt Soslu Ispanaklı Çılbır
Sebzeli Omlet
Sahanda Yumurta
Pirinçli Omlet
Peynirli Omlet
Pazılı Makarnalı Omlet
Mısırlı Omlet
Menemen
Krem Blue
Güveçte Yumurta
Fırında Soğanlı Yumurta
Fırında Pazılı Omlet
Çiftlik Omlet
Çılbır
 
 FAYDALI BİLGİLER
-

Kalori Cetveli

Ölçüler

 

 Yumurta Kroketi  (4 Kişilik)
Malzemeler
8 Yumurta
1 Çorba Kaşığı Margarin
7 Çorba Kaşığı Un
1 Su Bardağı Süt
2 Çorba Kaşığı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
2-3 Çorba Kaşığı Galeta Unu
Kızartmak İçin Sıvıyağ
Birkaç Dal Dereotu
Tuz, Karabiber, Pulbiber
Yemeğin Tarifi

Yumurtaların 6 tanesini katı kıvamda haşlayın. Kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Tencerede margarini eritip dört kaşık un ekleyerek pembeleştirin. Azar azar sütü ilave edip karıştırın. İyice koyulaşıp sos kovamını alıncaya kadar orta ateşte karıştırarak pişirin. Ateşten alıp tuz, karabiber, kaşar peyniri, 1 yumurtanın sarısı ve doğradığınız yumurtaları ilave ederek iyice karıştırın. Su ile ıslatılmış bir tabağa alıp soğumaya bırakın. Kalan yumurtanın akını küçük bir kasede iyice. çırpın. Ellerinizi unlayıp karışımdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın ve kroket şekli verin. Önce una, sonra yumurtaya ve son olarak galeta ununa bulayın. Sıvıyağı tavada kızdırıp kroketleri kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Dereotu ve pulbiberle süsleyip sıcak olarak servis yapın.