YEMEKLER
-
Yumurta Kroketi
Yumurta Benyesi
Yoğurtlu Yumurta Salatası
Yoğurt Soslu Ispanaklı Çılbır
Sebzeli Omlet
Sahanda Yumurta
Pirinçli Omlet
Peynirli Omlet
Pazılı Makarnalı Omlet
Mısırlı Omlet
Menemen
Krem Blue
Güveçte Yumurta
Fırında Soğanlı Yumurta
Fırında Pazılı Omlet
Çiftlik Omlet
Çılbır
 
 FAYDALI BİLGİLER
-

Kalori Cetveli

Ölçüler

 

 Yumurta Benyesi  (4 Kişilik)
Malzemeler
4 Yumurta
Tuz, Karabiber
1 Su Bardağı Un
1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
1/2 Su Bardağı Soda
1 Yumurta Akı
Kızartmak için Sıvıyağ
Yeterince Kıyılmış Maydanoz
Yemeğin Tarifi

4 yumurtayı katı kıvamda haşlayıp soyun ve halkalar halinde dilimleyin. Üzerlerine tuz ve karabiber serpin. Derin bir kasede 1 su bardagı un, 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve yarım su bardağı sodayı kanştırın. 1 yumurta akını iyice çırparak köpük haline getirip sodalı karışıma ilave edin. Yumurta dilimlerini bu kanşıma batırıp kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın.