YEMEKLER
-
Yumurta Kroketi
Yumurta Benyesi
Yoğurtlu Yumurta Salatası
Yoğurt Soslu Ispanaklı Çılbır
Sebzeli Omlet
Sahanda Yumurta
Pirinçli Omlet
Peynirli Omlet
Pazılı Makarnalı Omlet
Mısırlı Omlet
Menemen
Krem Blue
Güveçte Yumurta
Fırında Soğanlı Yumurta
Fırında Pazılı Omlet
Çiftlik Omlet
Çılbır
 
 FAYDALI BİLGİLER
-

Kalori Cetveli

Ölçüler

 

 Sebzeli Omlet   (4 Kişilik)
Malzemeler
6 yumurta
175 gr soğan
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 diş sarımsak
1 orta boy kırmızı biber
1 orta boy yeşil biber
450 gr domates
biraz kekik
5 dal taze maydanoz
Yemeğin Tarifi

Bir tavaya zeytinyağını koyun. Doğranmış soğanı içine ekleyip, rengi değişip, yumuşayıncaya kadar orta ateşte kavurun. Diğer tarafta sarmısağı dövün ve tavanın içine ekleyin. Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp, küçük küçük doğrayın ve onu da tavaya ilave edin. Sık sık karıştırarak 6-7 dakika kadar pişirin Domatesleri soyup çekirdeklerini ayırdıktan sonra ufak ufak doğrayın. Onu da tavaya ekleyin. Suyunu çekip, iyice pişinceye kadar bekleyin. Bir kapta yumurtaları hafifçe çırpın ve maydanoz ile diğer baharatları da ekleyerek tavaya dökün. Bir spatula yardımıyla yumurtanın her tarafa karışmasını ve iyicepişmesini sağlayın. Karışını katılaşıp, altın rengini alıncaya kadar pişirin. Omlet piştikten sonra ince ince kıydığınız maydanozları üzerine serperek, bir dilim taze ekmek eşliğinde servis yapın.